Airrex AH-200 dieselkäyttöinen infrapunalämmitin

Airrex AH-200 on hajuton 100% hyötysuhteen omaava diesel-käyttöinen infrapunalämmitin. AH-200 soveltuu hienosti niin autotalliin kuin terassinkin lämmittämiseen.

Toimitus sisältää 10 litran kaatokannun.

Toimitusaika 3-6 arkipäivää.

1840,00 €

Airrex AH-200 on hajuton 100% hyötysuhteen omaava diesel-käyttöinen infrapunalämmitin. AH-200 soveltuu hienosti niin autotalliin kuin terassinkin lämmittämiseen.

Toimitus sisältää 10 litran kaatokannun.

Toimitusaika 3-6 arkipäivää.

AH-200 soveltuu hienosti niin autotalliin, kesämökin kuin terassinkin lämmittämiseen.

Tämä lämmitin ei tuprauttele ilmaan käryä eikä näkyvää savua. Pakoputki tarvitsee viedä ulos ainoastaan niissä tilanteissa, kun lämmitintä käytetään tiloissa joissa nukutaan. Airrex AH-200 infrapunalämmittimestä ei tarvitse viedä erikseen pakoputkea ulos, kun laitetta käytetään tiloissa kuten autotalleissa, terasseilla, teltoissa, ym.

AH-200 lämmitin toimii muun muassa ruuantähteistä valmistetulla Neste MY biodieselillä, sekä normaalilla dieselillä sekä polttoöljyllä. Airrex AH-200 diesel lämmittimen käyttö on erittäin edullista. Täydellä teholla käydessään lämmitin kuluttaa tunnissa vain noin litran polttoainetta.

Tässä infrapunalämmittimessä ei ole lainkaan puhallinta. Laitteen tuottama infrapunasäteily lämmittää materiaalia, ei ilmaa. Infrapunalämpö jakautuu taisesti kaikkiin suuntiin ja on miellyttävän tuntuista myös laitteen vieressä oleskeltaessa. Airrex AH-200:n tuottama infrapunalämpö leviää tilassa tasaisemmin kuin puhaltimella varustetulla lämmittimellä.

Airrex AH-200 lämmittimessä on 12 eri turvajärjestelmää, joten se on erittäin turvallinen lämmitin. Lämmittimen käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se ei vaadi kiinteää asennusta. Pyörillä kulkeva lämmitin on helppo siirtää haluttuun paikkaan. Airrex AH-200 on erittäin hiljainen: sen äänitaso on ainoastaan 48dB.

Airrex AH-200 lämmittimellä on tehtaan myöntämä vuoden takuu. AH-200:n takuun saa laajennettua veloituksetta 3 vuoteen aktivoimalla lisätakuun maahantuojan verkkopalvelussa.

Tekninen esittely

Laitteessa on sähköisellä polttoainepumpulla varustettu öljypoltin, joka kierrättää palokaasun keraamisesti pinnoitetun putkiston läpi, luovuttaen lämmön infrapunasäteilynä.

Kolminkertainen paloprosessi takaa täydellisen puhtaan palamisen, joten lämmitin ei vaadi erillistä pakoputkea, jolloin kaikki lämpö saadaan hyötykäyttöön. Normaali ilmanvaihto riittää.

Hajuton poltin

Normaalisti lämmityslaitteiden sammuttamisen jälkeen palokammioon joutuva polttoaine synnyttää nokea ja hajuhaittoja. Laboratoriotestien mukaan Airrex-lämmittimien polttoaineen syöttö katkeaa hyvin nopeasti, mikä minimoi noen ja hajuhaittojen muodostumista.

Pakoputki joka säästää energiaa ja poistaa hajuja

Metallinen, palokammion sisään asennettu hunajakenno polttaa jäännöskaasut ja varmistaa tehokkaan sekä tasaisen palamisen. Putkityyppisen palokammion 75 / 100 / 165 milliin muuttuva halkaisija tehostaa palamista ja minimoi palamattomat kaasut. Raikkaan ilman saannin polttimelle varmistava imuilman kumiputki tehostaa niin ikään palamista.

Erittäin tehokas äänenvaimennus

Pakoputken sisällä oleva pakokaasuja tiivistävä ja laajentava äänenvaimennusjärjestelmä tekee Airrexista erittäin hiljaisen (vain 48dB).

Airrex on erittäin turvallinen lämmityslaite, siinä on 12 turvajärjestelmää:

 • Sytytyksen turvajärjestelmä
 • Liekinvarmistus
 • Laitteen sammuttava kaatumistunnistin
 • Ylikuumenemissuoja
 • Virtakatkon tunnistava turvajärjestelmä
 • Sulake
 • Polttimen suojaus
 • Polttoainetason tarkkailu
 • Lämpötila-anturin vikatunnistin
 • Moottorin käynnistysvarmistin
 • Laitteen lukitus
 • Ohjelmoitava sammutus (käyttäjä voi ohjelmoida)
PAINO 33 kg
MITAT 30.5 x 78 x 95 cm
LÄMMITYSTEHO

13 kW/h

SOVELTUVAT POLTTOAINEET

Biodiesel, diesel tai polttoöljy

POLTTOAINEEN KULUTUS

1,05 – 1,24 L/h (jatkuvalla lämmityksellä)

POLTTOAINETANKIN TILAVUUS

25 L

VIRRANKULUTUS

80 W (230 V, 50 Hz)

MELUTASO

48dB

LÄMPÖTILAN SÄÄTÖALUE

0-40c

LISÄINFORMAATIO

Hienostuneet hipaisukytkimet; Hajunehkäisyjärjestelmä; 12 turvajärjestelmää; Automaattinen termostaattiohjaus; Ajastinkello 0-24 h; Intervalliajastin; Polttoaineen tason, kallistuksen, ylikuumenemisen ja polttimen toiminnan ilmaisin ja hälytys; Helppokäyttöinen soft-touch ohjauspaneeli led-näytöllä, sekä kaukosäädin

Infrapunalämmitin lasiterassin vetonaulana

Levi, tuo Suomen hiihtokeskusten ykkönen, tarjoaa varsin kattavat palvelut kaikenlaisille matkailijoille. Kymmenistä ravitsemusliikkeistä Levi Restaurants hallinnoi seitsemää.

Niistä rinneravintola Sivakkaan rakennettiin kaudeksi 2017 uusi sadan neliön lasiterassi, jonne Levi Restaurantin Marko Mustosen johdolla pohdittiin lämmitysratkaisuja. Asiakkaille haluttiin tarjota mukava = lämmin ruokailuhetki ”lähellä luontoa”.

Vaihtoehtoina olivat perinteinen sähkölämmitys, sähköllä toimivat infrapunalämmittimet, ilmalämpöpumppu tai näiden yhdistelmä. Kokemus oli osoittanut sähköllä toimivat infrapunalämmittimet aika tehottomiksi, ja samantapainen tehottomuus saattaisi vaivata ilmalämpöpumppua kovilla pakkasilla.

Mustonen muisti alppihiihdon maailmancupissa nähdyt polttoainekäyttöiset infrapunalämmittimet ja päätti kokeilla sellaista lasiterassilla.

– Me halusimme kohentaa asiakkaiden mukavuutta lasiterassilla. Vuoden vaihteessa sekä viikoilla 8-9 saattaa pakkasta olla -15 astetta ja enemmänkin. Silloin ohuesta, eristämättömästä lasista tehdyllä terassilla ei välttämättä ole kovin mukava olla. Me halusimme tarjota asiakkaille mukavuutta, melkein sisäolosuhteet kuitenkin lähellä luontoa, määrittelee Mustonen.

Airrex AH-300 osoittautui kylminä päivinä melkoiseksi vetonaulaksi, asiakkaita kerääntyi lämmittimen viereen kuin mehiläisiä hunajapurkille. Henkilökunta oppi nopeasti seuraamaan asiakkaita, joitakuita vaatekappaleitaan lämmittimen päälle asettaneita piti satunnaisesti ohjeistaa.

Airrex-lämmitin osoittautui helppokäyttöiseksi ja luotettavasti toimivaksi myös kovilla pakkasilla. Infrapunalämmitin tankattiin varmuuden vuoksi päivittäin, muuta huoltoa ei tarvittu. Joskus kovimmilla pakkasilla infrapunalämmittimen rinnalla käytettiin myös perinteistä sähkölämmitintä.

– Airrex osoittautui meillä tehokkaaksi ja toimivaksi lämmittimeksi, se on selvästi tehokkaampi kuin vastaavat sähkölämmittimet. Lämmitin on lisäksi hiljainen eikä se savuta. Se ei näytä rakennuslämmittimeltä, mikä on asiakastiloissa selvä plussa, tiivistää Marko Mustonen kokemukset Airrex-lämmittimestä.