Airrex AH-300 dieselkäyttöinen infrapunalämmitin

Airrex AH-300 on lähes hajuton 100% hyötysuhteen omaava diesel-käyttöinen infrapunalämmitin. Lämmitin soveltuu käytettäväksi kohteissa, kuten teollisuushallit, työtilat, konesuojat, tallit, hallit, maalaamot, taukotilat, huoltoautot, yleisötapahtumat, korjaamot, terassit, teltat ja rakennustyömaat.

Toimitus sisältää 10 litran kaatokannun.

Toimitusaika 3-6 arkipäivää

2240,00 €

Airrex AH-300 on lähes hajuton 100% hyötysuhteen omaava diesel-käyttöinen infrapunalämmitin. Lämmitin soveltuu käytettäväksi kohteissa, kuten teollisuushallit, työtilat, konesuojat, tallit, hallit, maalaamot, taukotilat, huoltoautot, yleisötapahtumat, korjaamot, terassit, teltat ja rakennustyömaat.

Toimitus sisältää 10 litran kaatokannun.

Toimitusaika 3-6 arkipäivää

Airrex AH-300 on eniten myyty polttoainekäyttöinen diesel-lämmitin. Eikä suotta.

Airrex AH-300 infrapunalämmittimestä ei tarvitse viedä erikseen pakoputkea ulos, kun laitetta käytetään sisätiloissa kuten halleissa, autotalleissa, teltoissa, ym. Tämä lämmitin ei tuprauttele ilmaan käryä eikä näkyvää savua.

AH-300 lämmitin toimii muun muassa ruuantähteistä valmistetulla Neste MY biodieselillä, sekä normaalilla dieselillä että polttoöljyllä.

Airrex AH-300 diesel lämmittimen käyttö on erittäin edullista. Täydellä teholla käydessään lämmitin kuluttaa tunnissa vain reilun litran polttoainetta. Jos lämmitettävä tila normaalisti eristetty 500-kuutioinen halli, ulkona on +0c ja sisällä ylläpidetään +15c asteen lämpötilaa niin Airrex AH-300 kuluttaa polttoainetta noin 2,5-3 litraa vuorokaudessa.

Tässä infrapunalämmittimessä ei ole lainkaan puhallinta. Laitteen tuottama infrapunasäteily lämmittää materiaalia, ei ilmaa. Infrapunalämpö jakautuu tasaisesti kaikkiin suuntiin ja on miellyttävän tuntuista myös laitteen vieressä oleskeltaessa. Airrex AH-300:n tuottama infrapunalämpö leviää isossakin tilassa tasaisemmin kuin puhaltimella varustetulla lämmittimellä.

Airrex AH-300 lämmittimessä on 12 eri turvajärjestelmää, joten se on erittäin turvallinen lämmitin. Lämmittimestä säteilevä lämpö ei ole polttavan kuumaa eivätkä laitteen pinnat ole tulikuumia.

Lämmittimen käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se ei vaadi kiinteää asennusta. Pyörillä kulkeva lämmitin on helppo siirtää haluttuun paikkaan. Airrex AH-300 on erittäin hiljainen: sen äänitaso on ainoastaan 48dB.

Airrex AH-300 on paras lämmitysvaihtoehto erilaisten tilojen tehokkaaseen ja miellyttävään lämmittämiseen. Lämmitin soveltuu käytettäväksi kohteissa, kuten teollisuushallit, työtilat, konesuojat, tallit, hallit, maalaamot, taukotilat, huoltoautot, yleisötapahtumat, korjaamot, terassit, teltat ja rakennustyömaat.

Airrex AH-300 lämmittimellä on tehtaan myöntämä vuoden takuu. AH-300:n takuun saa laajennettua veloituksetta 3 vuoteen aktivoimalla lisätakuun verkkopalvelussa. Laitteen jokainen osa löytyy varaosana suoraan maahantuojan hyllystä, joten varaosatoimitukset onnistuvat ympäri Suomen parissa päivässä.

Tekninen esittely

Laitteessa on sähköisellä polttoainepumpulla varustettu öljypoltin, joka kierrättää palokaasun keraamisesti pinnoitetun putkiston läpi, luovuttaen lämmön infrapunasäteilynä.

Kolminkertainen paloprosessi takaa täydellisen puhtaan palamisen, joten lämmitin ei vaadi erillistä pakoputkea, jolloin kaikki lämpö saadaan hyötykäyttöön. Normaali ilmanvaihto riittää.

Hajuton poltin

Normaalisti lämmityslaitteiden sammuttamisen jälkeen palokammioon joutuva polttoaine synnyttää nokea ja hajuhaittoja. Laboratoriotestien mukaan Airrex-lämmittimien polttoaineen syöttö katkeaa hyvin nopeasti, mikä minimoi noen ja hajuhaittojen muodostumista.

Pakoputki joka säästää energiaa ja poistaa hajuja

Metallinen, palokammion sisään asennettu hunajakenno polttaa jäännöskaasut ja varmistaa tehokkaan sekä tasaisen palamisen. Putkityyppisen palokammion 75 / 100 / 165 milliin muuttuva halkaisija tehostaa palamista ja minimoi palamattomat kaasut. Raikkaan ilman saannin polttimelle varmistava imuilman kumiputki tehostaa niin ikään palamista.

Erittäin tehokas äänenvaimennus

Pakoputken sisällä oleva pakokaasuja tiivistävä ja laajentava äänenvaimennusjärjestelmä tekee Airrexista erittäin hiljaisen (vain 48dB).

Airrex on erittäin turvallinen lämmityslaite, siinä on 12 turvajärjestelmää:

 • Sytytyksen turvajärjestelmä
 • Liekinvarmistus
 • Laitteen sammuttava kaatumistunnistin
 • Ylikuumenemissuoja
 • Virtakatkon tunnistava turvajärjestelmä
 • Sulake
 • Polttimen suojaus
 • Polttoainetason tarkkailu
 • Lämpötila-anturin vikatunnistin
 • Moottorin käynnistysvarmistin
 • Laitteen lukitus
 • Ohjelmoitava sammutus (käyttäjä voi ohjelmoida)
PAINO 41 kg
MITAT 30.5 x 95 x 100 cm
LÄMMITYSTEHO

15 kW/h

SOVELTUVAT POLTTOAINEET

Biodiesel, diesel tai polttoöljy

POLTTOAINEEN KULUTUS

1,05 – 1,24 L/h (jatkuvalla lämmityksellä)

POLTTOAINETANKIN TILAVUUS

45 L

VIRRANKULUTUS

80 W (230 V, 50 Hz)

MELUTASO

48dB

LÄMPÖTILAN SÄÄTÖALUE

0–40 °C

LISÄINFORMAATIO

Hienostuneet hipaisukytkimet Hajunehkäisyjärjestelmä 12 turvajärjestelmää Automaattinen termostaattiohjaus Ajastinkello 0-24 h Intervalliajastin Polttoaineen tason, kallistuksen, ylikuumenemisen ja polttimen toiminnan ilmaisin ja hälytys Helppokäyttöinen soft-touch ohjauspaneeli led-näytöllä, sekä kaukosäädin

Infrapunalämmitin lasiterassin vetonaulana

Levi, tuo Suomen hiihtokeskusten ykkönen, tarjoaa varsin kattavat palvelut kaikenlaisille matkailijoille. Kymmenistä ravitsemusliikkeistä Levi Restaurants hallinnoi seitsemää.

Niistä rinneravintola Sivakkaan rakennettiin kaudeksi 2017 uusi sadan neliön lasiterassi, jonne Levi Restaurantin Marko Mustosen johdolla pohdittiin lämmitysratkaisuja. Asiakkaille haluttiin tarjota mukava = lämmin ruokailuhetki ”lähellä luontoa”.

Vaihtoehtoina olivat perinteinen sähkölämmitys, sähköllä toimivat infrapunalämmittimet, ilmalämpöpumppu tai näiden yhdistelmä. Kokemus oli osoittanut sähköllä toimivat infrapunalämmittimet aika tehottomiksi, ja samantapainen tehottomuus saattaisi vaivata ilmalämpöpumppua kovilla pakkasilla.

Mustonen muisti alppihiihdon maailmancupissa nähdyt polttoainekäyttöiset infrapunalämmittimet ja päätti kokeilla sellaista lasiterassilla.

– Me halusimme kohentaa asiakkaiden mukavuutta lasiterassilla. Vuoden vaihteessa sekä viikoilla 8-9 saattaa pakkasta olla -15 astetta ja enemmänkin. Silloin ohuesta, eristämättömästä lasista tehdyllä terassilla ei välttämättä ole kovin mukava olla. Me halusimme tarjota asiakkaille mukavuutta, melkein sisäolosuhteet kuitenkin lähellä luontoa, määrittelee Mustonen.

Airrex AH-300 osoittautui kylminä päivinä melkoiseksi vetonaulaksi, asiakkaita kerääntyi lämmittimen viereen kuin mehiläisiä hunajapurkille. Henkilökunta oppi nopeasti seuraamaan asiakkaita, joitakuita vaatekappaleitaan lämmittimen päälle asettaneita piti satunnaisesti ohjeistaa.

Airrex-lämmitin osoittautui helppokäyttöiseksi ja luotettavasti toimivaksi myös kovilla pakkasilla. Infrapunalämmitin tankattiin varmuuden vuoksi päivittäin, muuta huoltoa ei tarvittu. Joskus kovimmilla pakkasilla infrapunalämmittimen rinnalla käytettiin myös perinteistä sähkölämmitintä.

– Airrex osoittautui meillä tehokkaaksi ja toimivaksi lämmittimeksi, se on selvästi tehokkaampi kuin vastaavat sähkölämmittimet. Lämmitin on lisäksi hiljainen eikä se savuta. Se ei näytä rakennuslämmittimeltä, mikä on asiakastiloissa selvä plussa, tiivistää Marko Mustonen kokemukset Airrex-lämmittimestä.