Karkaistu turvalasi 6mm

Rahti 200€ , terassilasitustilauksen mukana samalla rahdilla.

Lasin reunat TSH hiottu

75,00 €
Size (m2): 0.1125

Rahti 200€ , terassilasitustilauksen mukana samalla rahdilla.

Lasin reunat TSH hiottu

Karkaistun turvalasin kestävyys iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja vastaan on moninkertainen tavalliseen lasiin verrattuna. Karkaistut turvalasit vaativat hajotakseen voimakkaan terävän piikkimäisen iskun ja rikkoutuessaan ne murenevat muruiksi jotka eivät aiheuta viiltohaavoja.

Karkaistujen turvalasien riittävä karkaisuaste saavutetaan kuumentamalla lasi lähelle pehmenemislämpötilaa (600 C) jolloin siitä katoavat jännitykset ja sitten jäähdyttämällä sen pinta nopeasti. Lasin pinta muodostuu lujaksi sisäosien jäähtyessä ja kutistuessa pintaan muodostuu puristusjännitys ja sisäosiin vetojännitys.

Pintaan muodostuva puristusjännitys lisää turvalasin mekaanista lujuutta ja taivutusmurtolujuutta merkittävästi ja samalla myös lasin lämmönsietokyky paranee.

Ominaisuudet

Karkaistu turvalasi käytetään kohteissa, joissa vaaditaan kovaa iskun ja taivutuksen kestokykyä. Karkaistua lasia ei voi karkaisun jälkeen enää työstää; hionnat, leikkaaminen, reiät, jne. on tehtävä ennen karkaisua. Lasin saa rikottua iskemällä lasia terävästi tehtävään soveltuvalla piikkimäisellä esineellä esim. bussien varauloskäytävät, pelastustiet ym.