Lumon kiinteä terassilasi

Lasielementti toimitetaan valmiiksi kasattuina. Selkeiden asennusohjeiden ansiosta voi asentaa itse.

Valitse alta alumiinin värit:  Valkoinen=RAL9016 Harmaa=RAL9006 Tummanharmaa=RAL7024. Lasi 8mm kirkas karkaistu turvalasi. 

Hinta alkaen 149€/m2 Minimihinta 199 €. Hinnat voimassa vain verkkokaupassa.

Toimitusaika 3-4 viikkoa, Lasitustuotteilla toimitusmaksu aina 200€/toimitus.

149,00 €
Size (m2): 0.16

Lasielementti toimitetaan valmiiksi kasattuina. Selkeiden asennusohjeiden ansiosta voi asentaa itse.

Valitse alta alumiinin värit:  Valkoinen=RAL9016 Harmaa=RAL9006 Tummanharmaa=RAL7024. Lasi 8mm kirkas karkaistu turvalasi. 

Hinta alkaen 149€/m2 Minimihinta 199 €. Hinnat voimassa vain verkkokaupassa.

Toimitusaika 3-4 viikkoa, Lasitustuotteilla toimitusmaksu aina 200€/toimitus.

Mittaus:

Tuotteen korkeus:

  • Mittaa lasitettavan aukon korkeus kolmesta eri kohdasta  (max mittausväli on 1 m)
  • Tiukasta mitasta suositus vähennys tuotteen korkeuteen -5mm. Korkeudeksi aukon matalin korkeus.
  • Alakiskoa on mahdollista upottaa lattiaan 18mm, lisää tuotteen korkeuteen tämä mitta jos haluat upottaa.

Tuotteen leveys:

  • Mittaa aukon leveys usealta eri korkeudelta ja tarkista seinäpintojen suoruus tarkastettuun vaakatasoon nähden.
  • Aukon tiukasta mitasta suositusvähennys tuotteen leveyteen -5mm
  • Liukukiskojen päissä olevilla muovisilla päätytulpilla saadaan peitettyä enintään 13mm rako seinän ja liukukiskon välissä.

Avaa tästä mittausohje.

Toimitus:

Toimitusaika 3-4 viikkoa tilauksesta. Saatte sähköpostiinne ilmoituksen tehtaalta kun tilauksenne on lastattu.

Tuotteen hintaan lisätään rahtikulut 200 €. Mikäli olet tekemässä tilausta Ahvenanmaalle, saaristoon tai ulkomaille, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun toimituksen ja siitä johtuvien mahdollisten lisäkustannusten varmistamiseksi.

Mikäli kiinnostuit mutta asentaminen ei ole sinun juttu, tai verkkokaupan tuote ei ole sopiva tarpeisiisi.  Pyydä tästä ilmainen arvio- ja suunnittelukäynti.


Lumon 7S -lasiterassijärjestelmässä on vaakasuuuntaiset liukujohteet, jotka on kiinnitetty lattia-ja kattorakenteisiin. Johteiden välissä lasielementti.
Lasi on 8  mm:n karkaistua lasia.  Karkaistu lasi vaatii rikkoutuakseen voimakkaan iskun. Rikkoutuessaan lasi hajoaa pieniksi tylppäreunaisiksi siruiksi, jotka eivät aiheuta vakavaa loukkaantumisriskiä.
Lasin ylä- ja alareunaan on kiinnitetty alumiiniset lasilistat. Lasien kiinnitys tapahtuu lasiin hiotun uran avulla ja kiinnitys varmistetaan liimalla. Pystypuitteet ovat lasin molemmissa reunoissa.

Yläliukukisko asennetaan kattoon ja alaliukukisko kiinnitetään kiskon pohjan läpi lattiaan. Kiinnityksessä on käytettävä ruostumattomia tai ruosteenestokäsiteltyjä, valmistajan hyväksymiä kiinnikkeitä ja kiinnitystarvikkeita.

Muoviosat ovat tummanharmaita.

Lasit voidaan varustaa auringonsuojaverhoilla.

Alumiiniprofiilit

Ylä- ja alaprofiilit sekä lasituslistat ovat alumiinisia polyesterijauhemaalattuja.

Värit:

- RAL9006 harmaa

- RAL 9016 valkoinen

- RAL7024 tummanharmaa

Lasit

Lasitukset valmistetaan 8mm karkaistusta lasista. Lasien reunat ovat hiottuja. Kaikki lasit vastaavat EN 12150-1 ja EN 572-8 vaatimuksia. Lasilistat kiinnitetään lasiin hiottuun uraan ja kiinnitys varmistetaan liimalla.

Muut osat

Alimpaan vaakapuitteeseen on kiinnitetty pyörästöt, jotka sijaitsevat elementin molemmissa alanurkissa. 

Kaikki osat on valmistettu alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai laadukkaista muoviraaka-aineista. Kaikki muoviosat ovat tummanharmaita.

Kiinnitysosat

Liukujohteet tulee kiinnittää betoniruuveilla, ruostumattomilla kiila- tai lyöntiankkurilla betonirakenteisiin.Puurakenteisiin kiinnitettäessä tarkoitukseen sopivia puuruuveja.

Tuotteen kiinnittämiseen tarvittavat ruuvit ja ankkurit eivät kuulu toimitukseen.

Tiiviys

Lumon lasitukset toimivat tuuli- ja sääsuojana. Lasitukset eivät ole täysin tiiviit välttämättömän tuuletuksen vuoksi. Joissakin olosuhteissa lasituksen raoista saattaa tulla parvekkeelle vettä ja lunta.

Lämmöneristävyys

Lasitukset perustuvat eristämättömiin alumiiniprofiileihin ja yksinkertaiseen lasiin. Lasitettu terassi ei ole lämmin tila lasituksen jälkeen eikä se ole ominaisuuksiltaan verrattavissa lämpimiin tiloihin. Rakennuksen lämpöä eristävä vaippa kulkee myös lasituksen jälkeenkin talon seinälinjassa.

Meluntorjunta

Lumon -lasitukset vähentävät liikennemelua 8-16 dB. Mittaustulos riippuu ympäristön olosuhteista. Melun väheneminen -10dB vastaa ihmisten kuuleman melun puolittumista.

Käyttöturvallisuus

Elementit on varustettu kaatumissuojilla jotka estävät mahdollisen kaatumisen.

Puhdistus

Lasien ja alumiiniprofiilien pinnat ovat pestävissä sisä- ja ulkopuolelta miedolla pesuaineella.

Viranomaismääräykset

Lasitukset ovat luvanvaraisia rakenteita. Paikkakuntakohtaisesti on selvitettävä etukäteen, mitä viranomaisvaatimuksia lasituksille asetetaan.

Kaiteen korkeus

Terassilasitusta ei voida käyttää suojakaiteena jos on putoamisvaara, vaan lasituksen takana tulee olla erillinen kaide. Suojakaiteen yläpinnan korkeuden tulee olla yli 1,0 metriä korkea, josta suojaava osa vähintään 0,7 m. 

Rakenteet

Lasitukset aiheuttavat pystysuoraa  kuormaa lattiarakenteeseen ja vaakasuuntaista tuulikuormitusta katto- ja lattiarakenteeseen. Toimiakseen moitteettomasti rakenteen alaliukukiskon taipuma ei saa ylittää 5mm ja yläliukukiskon taipuma 15mm. Lasien paino kohdistuu alaliukukiskoon. Huomioi kiinnityksen ja rakenteen kestävyys.


Lumon-tuotteiden takuuehdot


Takuun sisältö

Takuu sisältä raaka-aine- ja valmistusvirheistä johtuvien vikojen korjaamisen. Takuu sisältää tarvittavat korjaustyöt materiaaleineen.

Takuun edellytykset
Takuu edellyttää, että ostaja ja myyjä ovat hyväksyneet toimituksen. Ellei ostaja ole paikalla asennuksen suorituspäivänä eikä reklamoi seitsemän (7) päivän kuluessa asennuspäivästä, katsotaan toimitus hyväksytyksi ja takuu-aika alkaneeksi.

Takuuaika
Takuuaika on raaka-aine- ja valmistusvirheiden osalta viisi (5) vuotta työntuloksen vastaanotosta tai tosiasiallisesta käyttöönotosta. Varaosien saatavuus on kymmenen (10) vuotta valmistuksen lopettamisesta. Puuosien raaka-aine- ja valmistusvirheiden osalta takuuaika on kaksi (2) vuotta. Tuotteisiin mahdollisesti liitettäville auringonsuojaverhoille valmistajan myöntämä takuu on kaksi (2) vuotta.

Takuun rajoitukset
Takuu ei koske:
• Työntuloksen luovutuksen tai todellisen käyttöönoton jälkeistä
puhdistusta.
• Lumon-tuotteiden ja niitä ympäröivien rakenteiden myöhempiä likaantumi-sesta johtuvia toimenpiteitä.
• Lasien särkymistä, joka aiheutuu muusta kuin valmistusvirheestä.
• Virheellisestä käytöstä tai ilkivallasta aiheutuvaa särkymistä.
• Säätöjä, korjauksia ja varaosien vaihtoja, jotka johtuvat tavan omaisesta kulumisesta, asiakkaan tai asukkaan huolimattomasta käytöstä tai siitä, että käyttöohjeita ei ole noudatettu.
• Vaurioita tai käyttöhäiriöitä, jotka johtuvat rakenteiden painumisesta, laseihin kohdistuvasta normaalia suuremmasta rasituksesta, äkillisestä ennalta arvaamattomasta tuotteeseen kohdistuvasta tapahtumasta tai luonnon-katastrofista.

Muutoksia, korjauksia tai uudelleenasennuksia, jotka on tehty ilman

valmistajan tai jälleenmyyjän hyväksyntää.
• Lisävarusteita eikä erillisiä täydentäviä rakenteita.
• Karkaistun lasin pinnassa mahdollisesti näkyviä erilaisia kuvioita. 
• Välillisiä kustannuksia.
Karkaistuun turvalasiin ei saa asentaa minkäänlaisia kalvoja tai teippejä. Mikäli lasiin on jälkikäteen asennettu kalvoja tai teippejä, Lumon Suomi Oy ei vastaa tuotteen särkymisestä eikä putoamisesta aiheutuneista vahingoista eikä kustannuksista.

Lasi on karkaistu EN 12150-1 ja EN 572-8 standardien mukaisesti. 
Lasitettu parveke/terassi on lämpöeristämätön, kylmä ulkotila, jota ei tiivis-
tetä täysin tiiviiksi. Kaide- ja parvekelasien väleissä voi olla 5-15 millimetrin raot, liittymissä muihin rakenteisiin 10-50 millimetriä. Parvekkeen/terassin sisustuksessa on huomioitava ilmankosteus sekä mahdollinen veden, lumen, pölyn ja tuulen kulkeutuminen sisäpuolelle.